Esperxada Llarga

Incripcions presencials (dissabte  16:00-19:00 i diumenge 6:45-7:45)!

 75km

3000+

19 de març de 2017 a les 8:00

Inscripcions i recollida de dorsals dissabte 18 de 16:00 a 19:00 i diumenge 19 de 6:45 a 7:45

Zona esportiva, Porqueres

Un any més, la zona esportiva de Porqueres serà la zona de sortida, arribada i serveis de l’Esperxada. Per escalfar les cames farem uns 3 quilòmetres neutralitzats de planer per asfalt. Abandonarem la carretera per pujar per Can Llutí i estirar el grup fins al Puig Suquet d’on descendirem per la “crash line” amb alguns punts molt verticals. En acabar, seguirem pel sector de Sant Patllari, pujant pel corriol de St. Bartomeu de Matamala fins al cim. Ens haurem guanyat una fantàstica i llarga baixada pel “flow trail” del pi gros, un clàssic de l’Esperxada, i el camí a peu de Rocacorba. Encara amb el somriure a la cara, pujada intensa per descobrir un sector de corriols nous per la cresta del Puig Bataller fins la Creu d’Asprell, des d’on iniciarem el camí cap a Biert pel corriol de Ca l’Esteve. Farem una pujada llarga i per bona pista fins al pla de Martí, on se separà el camí dels participants segons el circuit escollit.

Pels participants a l’Esperxada llarga, aquí és on començarà la seva graduació com a experts de la BTT. Començant amb un sensacional i ràpid descens pel mig d’una fageda i arribant a una de les pujades més tècniques, el GR que porta al Coll Saposa. Seguint amb el GR, baixarem per una trialera pedregosa fins a Granollers de Rocacorba. Per tornar al Pla de l’Estany, haurem de fer front a LA PUJADA de Mas Gelats que no us deixarà indiferents, un autèntic “push hard” amb rampes de fins al 35%! Arribant altre cop al Coll Saposa, tancarem el bucle cap al Golany, amb unes vistes aèries espectaculars, fins al Collet de Portelles i un corriol nou per la fageda que mena al pla de Sant Nicolau. Comartint camí amb el circuit curt, baixarem pel camí a peu de Rocacorba fins al Collet de Pujarnol, on es tornaran a separar els dos recorreguts.

Després d’aquesta estona de diversió, toca tornarr pujar cap a St. Patllari “de dalt” amb unes primeres rampes bastant dures per un camí que acaba convertint-se en rodador. Sobtadament agafarem la trialera que baixa cap al bosc de Can Ginebreda. Aquest bosc tan singular ens ha servit d’inspiració per a un “bonus track” d’última hora, un bucle d’uns 3 kms per la zona de l’Arn. En acabar, anirem a buscar la cresta de la torre de Can Ginestar per bona pista. El premi serà el corriol que ressegueix la carena fins al coll de Guixeres i descens cap a Serinyà. Sense acabar d’arribar-hi, ens desviarem cap al bosc de ca l’Estrada (Strava no, que segur que aquí ja no estareu per tirar coets) en direcció a Merlant i corriol cap a la riera de Rodeja fins al Salt del Matxo. Afrontarem l’última pujada per pista per acabar amb l’emblemàtic descens de Cal Guardabosc. Ara sí que ja podrem dir que ho tenim gairebé al sac. Només faltarà un petit enllaç pels corriols darrera el Frigolet, planejar fins les Estunes i el corriol de la Canova fins Can Rovira per dirigir-nos a l’arribada de Miànigues.

En acabar, el nostre xef ens esperarà amb un bon dinar per recuperar energies i poder acabar de passar una bona jornada ciclista comentant l’Esperxada amb la resta de companys.

Favorite: 2017