Esperxada curta

Inscripcions presencials (dissabte  16:00-19:00 i diumenge 6:45-7:45)!

 40km

1500+

18 de març de 2018 a les 8:00

Inscripcions i recollida de dorsals dissabte 17 de 16:00 a 19:00 i diumenge 18 de 6:45 a 7:45

Zona esportiva, Porqueres

Un any més, la zona esportiva de Porqueres serà el punt neuràlgic de l’Esperxada. El recorregut començarà neutralitzat en direcció a Camós, com a la primera edició. Es començarà la pujada cap a St. Vicenç per asfalt i, un cop estirat el grup, a trepitjar la terra cap a Can Ramió, on començaran els primers corriols. Afrontarem algunes rampes dures fins al Collet de Cal Negre on s’iniciarà una part del recorregut d’altres anys però en sentit contrari! S’arribarà a un dels nostres punts emblemàtics, el Golany. Després del seu espectacular descens, el recorregut ens portarà al coll Saposa on l’ascens s’anirà endurint a mesura que ens hi acostem.

Aquí és on se separaran els dos circuits. El recorregut curt estrenarà un nou corriol en direcció al Comaestremer, el punt més alt del Pla de l’Estany. Continuarà direcció a les antenes de Rocacorba, on es tornen a unir els circuits, per gaudir del descens del “food truck”.

Per l’últim sector d’aquesta Esperxada, s’anirà cap a una de les zones més emblemàtiques de la BTT al Pla de l’Estany, Sant Patllari. Pujada per la dura rampa de la vesant oest, on necessitareu cremar els últims cartutxos, si us en queden. Un cop a dalt, ja només caldrà mirar cap avall però compte, us espera una altra novetat, el descens de l’”arítjol”! A partir d’aquí ja sereu virtualment finishers de l’Esperxada. Només caldrà tornar cap a la zona esportiva de Porqueres per recuperar-vos de l’esforç i continuar gaudint la diada ciclista.

Favorite: 2017